Prinssi Harryn elämäkerta Suomen myyntilistojen kärkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet jälleen lukemaan painettua kirjallisuutta, sillä tänä vuonna myynnissä on ollut havaittavissa piristymisen merkkejä. Yhä useammin julkisessa kulkuneuvossa näkee matkustajan silmäilevän kännykän ruudun sijaan kirjaa. Mitkä teokset sitten suomalaisia kiinnostavat?

Painetun kirjallisuuden myydyimpänä kotimaisena kaunokirjana jatkoi tammikuussa Finlandia-voittaja Iida Rauman Hävitys. Käännetyssä kaunokirjallisuudessa painettujen kärkipaikalla oli äänikirjojen listan tapaan Colleen Hooverin Se päättyy meihin. Lasten- ja nuortenkirjoissa myydyimmäksi ylsi Taina Sainion ja Nina Sajaniemen kirjoittama ja Inka Niskan kuvittama Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot. Tietokirjoissa näkyi kansainvälisestikin noteerattu Prinssi Harryn elämäkerta Varamies.

– Alkuvuoden osalta painetun kirjallisuuden myynti näyttää hyvältä niin kivijalassa kuin verkkokaupan puolella. Tammikuu oli meillä myynnillisesti viime vuoden vastaavaa aikaa parempi. Toki taustalla on vielä joitain koronarajoituksia sisältävä aika, mutta kehityksen suunta on positiivinen merkki, kommentoi Kansallisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Paula Palmroth.