Hurrikaani tuhosi talon – vakuutusyhtiö tarjosi alle 500 euron korvausta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

On kulunut yli neljä kuukautta siitä, kun hurrikaani Ian iski Yhdysvaltojen Floridan Fort Myers Beachin asuinyhteisöön. Monet asukkaat kamppailevat nyt vakuutusyhtiöiden kanssa. Yksi perhe on kertonut julkisuuteen, että heille on tarjottu vain 500 dollarin korvausta talostaan, joka jäi hurrikaanin jälkeen asumiskelvottomaksi.

Yli neljäsosa kaikista alueen vakuutuskorvauksista on evätty. Tämä jättää kymmenet tuhannet kiinteistöjen omistajat taloudellisen tuhon partaalle. Miksi vakuutuksia sitten maksetaan? Alueesta on tulossa kodittomien ja köyhien tyyssija.

– Tämä on järkyttävää, sanoo Fort Myers Beachin varapormestari Jim Atterholt.

Ihmiset asuvat nyt teltoissa ja asuntovaunuissa. Vakuutusasianajaja Monica Schmucker kertoi The New York Postille, että Ian tuhosi hänen talonsa ja jätti sen asumiskelvottomaksi. Hänellä oli kotivakuutus. Vakuutuksen olisi pitänyt kattaa myös rakennusen katolle ja muille rakenneosille aiheutuneet vahingot myrskyssä.

– He lähettivät minulle 500 dollarin shekin, Schmucker sanoi.

– En edes rahastanut sitä. Se oli niin loukkaavaa.

Ihmiset luulivat vakuutustensa kattavan kaikki kustannukset. Eräs perhe siivosi ja korjasi kiinteistöä yli 100.000 dollarilla. He saivat noin sadan dollarin suuruisen korvauksen vakuutusyhtiöltä. Asia on menossa oikeuteen, sillä korvaukset n hylätty yhteensä 48.344 asiakkaalta ja 30.215 odottaa vielä käsittelyä kuukausien jälkeen tuhosta.