Räppäri Nipsey Husslen murhaaja vankilaan vuosikymmeniksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen hiphop-tähti Nipsey Hussle menehtyi traagisissa olosuhteissa vuonna 2019. Räppäri kuoli jouduttuaan ammutuksi kadulla Los Angelesissa. Nyt Husslen tappaja on tuomittu.

Eric R. Holder Jr. todettiin oikeudessa syylliseksi ensimmäisen asteen murhaan. Hänet on nyt tuomittu teosta vähin 60 vuoden vankeusrangaistukseen. Husslen murhan lisäksi tuomion pituuteen vaikutti ampuma-aseen käyttö veriteossa ja se, että osuman saivat myös kaksi sivullista.

Syyttäjien mukaan veriteko oli suunniteltu. Holderin puolustusasianajajat puolestaan väittivät miehen ampuneen räppärin tunnekuohun vallassa kuultuaan huhuja, joiden mukaan Husslen olisi ollut poliisin ilmiantaja.

Nipsey Hussle, oikealta nimeltään Ermias Asghedom, ammuttiin omistamansa Marathon Clothing -vaatekaupan edustalla huhtikuussa 2019. Hiphop-tähti varttui Los Angelesissa rankoissa olosuhteissa ja kuului nuorena Rollin 60’s-rikollisjengiin. Hänestä tuli musiikiuran myötä aktivisti, joka työskenteli jengirikollisuuden vähentämiseksi kotiseudullaan.