Tetris-pelin tarinasta elokuva – katso esimakua trailerissa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tetris on yksi kaikkien aikojen suosituimmista videopeleistä. 1980-luvulla Neuvostoliitossa kehitetystä pelistä on nyt tulossa elokuva. Siinä kerrotaan, kuinka Tetriksestä tuli maailmanlaajuinen ilmiö

Tetris-elokuvassa Taron Egertonin näyttelemä hollantilainen yrittäjä Henk Rogers innostuu pelistä niin paljon, että hän matkustaa Neuvostoliittoon neuvotellakseen sen levitysoikeuksissa. Hän tapaa Nikita Efremovin näyttelemän pelin luojan Aleksei Pažitnovin ja kohtaa vihamielisiä KGB-agentteja. Esimakua elokuvasta saadaan sen tuoreessa trailerissa.

Tetris-elokuvan on ohjannut skottilainen Jon S. Baird. Elokuva saa maailmanensi-iltansa SXSW Film Festival -tapahtumassa Yhdysvalloissa maaliskuussa. Se julkaistaan Apple TV+-suoratoistopalvelussa 31. maaliskuuta 2023.