Stranger Thingsin tarina laajenee teatterin lavalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin suosittu Stranger Things -sarja jatkuu lähivuosina viidennen ja viimeisen tuotantokautensa merkeissä. Sarjan maailmaan sukelletaan kuitenkin lähitulevaisuudessa myös toisenlaisessa muodossa, teatterin lavalla.

Lontoon West Endillä sijaitsevan Phoenix Theatren ohjelmistoon ilmestyy myöhemmin tänä vuonna Stranger Things: The First Shadow -niminen näytelmä. Näytelmän on käsikirjoittanut sarjan parissakin työskentelevä Kate Trefry, ja se perustuu sarjan luojien Matt ja Ross Dufferin sekä brittikäisen näytelmäkirjailijan Jack Thornen alkuperäistarinaan.

Näytelmä sijoittuu Hawkinsin kaupunkiin vuoteen 1959. Tarinassa perehdytään sarjasta tuttujen Jim Hopperin, Joyce Maldonadon ja Bob Newbyn nuoruusvuosiin. Outoja asioita alkaa tapahtumaan uuden oppilaan, Henry Creelin aloittaessa opinnot paikallisessa koulussa.

– Tulette tapaamaan sekä kiinnostavia uusia hahmoja että tuttuja kasvoja matkuessasi menneisyyteen, joka luo perustan Stranger Thingsin tulevaisuudelle, Duffer-veljekset kuvailivat tiedotteessa.