Oscar-palkinnot jaetaan maaliskuun puolivälissä – katsottavissa suorana myös Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-gaala järjestetään tänä vuonna 12. maaliskuuta Los Angelesin Dolby-teatterissa. Yhdysvaltojen elokuvateollisuuden suurinta ja tunnetuinta palkintotilaisuutta päästään seuraamaan suorana lähetyksenä myös Suomesta. Gaalan seuraamista suunnittelevien kannattaa tosin valmistautua valvomaan.

Oscar-gaala alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 12. maaliskuuta kello 00:30, joskin varsinainen palkintojenjako alkaa vasta kello 2. Tapahtuma on katsottavissa suorana lähetyksenä Yle Teema -kanavalla ja Yle Areenassa. Lähetys myös uusitaan seuraavana päivänä kello 21.

Gaalan juontajana toimii tänä vuonna koomikko Jimmy Kimmel. Suomessa suoraa lähetystä kommentoivat elokuva-asiantuntija Anna Möttölä, Ylen elokuvatoimittaja J.P. Pulkkinen ja näyttelijä Elias Konskinen.

Vaikka varsinaisia suomalaiselokuvia ei tänä vuonna ole kisaamassa Oscareista, on parhaan dokumenttielokuvan ehdokas Sirpaleiden talo suomalaisen Sami Jahnukaisen osatuottama. Oscar-gaalan ennakkosuosikki on huikeat 11 ehdokkuutta kerännyt Everything Everywhere All At Once.