Pantti sipsipussista tai ketsuppipullosta – ruokabrändit aloittivat yhteistyön kierrätyssovelluksen kanssa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sipsipussin, ketsuppipullon tai muun tyhjän elintarvikeppauksen kierrättämisestä voi pian saada pantin. Kymmenen Suokmessa toimivaa ruoka- ja makesbrändiä on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen Bower-yrityksen kanssa. Tavoitteena on saada yhä useampi pakkaus kiertoon.

Bowerin sovelluksen kautta kierrätettävistä pakkauksista saa rahaksi muutettavia pisteitä. Se tapahtuu skannaamalla tuotteen viivakoodi ennen pois heittämistä. Pantin saa, kun pakkaus lajitellaan kierrätyspisteellä.

Maaliskuusta alkaen Bower-sovelluksessa ovat mukana Panda, Taffel, Felix, Grandiosa, Paulúns, Oolannin, Risifrutti, Anyday Nuts, Abba ja Ekströms. Pakkausten kierrättämisestä kertyvät pisteet voi rahaksi muuttamisen lisäksi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai niillä voi lunastaa palkintoja. Tavoitteena on aktiivisesti kannustaa kuluttajia lajittelemaan pakkaukset.

Orkla Suomen tiedotteen mukaan Suomeen vuonna 2021 rantautuneella Bower-sovelluksella on Pohjoismaissa yli 370 000 käyttäjää. Sen kaukka kierrätetään kuukausittain yli kaksi miljoonaa pakkausta.