Sushiterroristit kuriin Japanissa – ällöttäviä kepposia ravintoloissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa on levinnyt erikoinen ilmiö. Sushiravintoloissa on vieraillut asiakkaita, jotka pilaavat ruokia ja häiriköivät muita epähygieenisten kepposten muodossa. Ravintola-alan on kuvailtu jopa olevan sushiterrorin kohteena.

Japanissa on pidätetty kolme ihmistä liiketoiminnan häiriköinnistä epäiltyinä. He ovat kaikki osa samaa seuruetta, joka on kuvannut ravintoloissa tekemiään tempauksia. Pidätettyjen joukossa on muun muassa 21-vuotias mies, jonka epäillään juoneen kaikkien asiakkaiden käytössä olevasta soijakastikepullosta Nagoyassa sijaitsevassa ravintolassa.

Sushiterrorismiksi kuvailluissa tapauksissa asiakkaat ovat myös esimerkiksi levittäneet kuolaansa ravintoloiden niin kutsuttujen sushijunien antimien päälle. Kepposten pelätään vaikuttavan ravintoloiden liiketoimintaan. Osa yrityksistä onkin toistaiseksi luopunut sushijunista ja seisovista pöydistä.

The Guardian -lehden mukaan Kura Sushi -ravintolaketju suunnittelee jopa asentavansa pöytiin kasvontunnistusteknologialla varustettuja kameroita. Idea ruokailijoiden jatkuvasta valvonnasta on saanut vastustusta asiakkailta.