Idahon massamurhaajan omituinen pakkomielle – seuraa fanaattisesti itseensä liittyvää uutisointia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Idahon opiskelijanuoret raa’asti tappaneella Bryan Kohbergerillä on pakkomielle uutisiin, jotka kertovat hänen tekemästään rikoksesta. Vankikavereiden mukaan mies suhtautuu uutisiin hyvin erikoisesti ja katselee itseään televisiosta taukoamatta tuntikausien ajan.

Kohberger katsoo televisiota yksityisessä sellissä Latah Countyn vankilassa Moskovassa, Idahon osavaltiossa. Entinen kriminologian tohtoriopiskelija pidätettiin parikymppisten Idahon yliopiston opiskelijoiden Kaylee Goncalvesin, Madison Mogenin, Xana Kernodlen ja Ethan Chapinin puukotuksesta kuoliaaksi. Teko tapahtui 13. marraskuuta. Hänet otettiin kiinni vasta joulukuun lopulla.

Kohbergerin kerrotaan kääntyneen Jumalan puoleen käymällä viikoittain sunnuntai-iltarukoustilaisuuksissa pastorin kanssa. Loput ajasta hän tuijottaa televisiota. Hänen oikeuskäsittelynsä alkaa kesäkuussa.

– Hänellä on aina sama ilme. Hän vain katsoo suoraan eteenpäin. En ole koskaan edes nähnyt hänen kulmakarvojensa tai suunsa liikkuvan. Hän ei koskaan sano mitään, samassa vankilassa tuomiotaan suorittava mies kertoo Daily Mailille.