Microsoft työstää jo seuraavan sukupolven Xbox-konsolia

Digi Pelit · Tim Isokivi

Microsoftin Xbox Series X ja Series S -konsolit saapuivat myyntiin muutama vuosi sitten. Microsoft kuitenkin työstää parhaillaan jo seuraavan sukupolven pelikonetta. Kauppoihin sitä on tosin turha odottaa aivan hetkeen.

Microsoftin seuraavan Xbox-konsolin suunnittelu paljastui jokseenkin yllättävällä tavalla. Yhdysvaltojen kauppakomissio FTC nosti taannoin oikeustoimet Microsoftin vastaan estääkseen yhtiön ja pelijätti Activision Blizzardin väliset kaupat, joiden pelätään vääristävän kilpailua pelialalla. Microsoftin täytyi luovuttaa FTC:lle pöytäkirjoja, joista selvisivät muun muassa suunnitelmat seuraavan sukupolven konsolista.

Pöytäkirjoista selviää seuraavan Xbox-konsolin koodinimi, mutta se on sensuroitu julkisuuteen päästetyistä papereista. Myöskään muita tarkempia yksityiskohtia suunnitteluvaiheessa olevasta konsolista ei ole paljastettu julkisuuteen.

Myös Sonyn on paljastettu suunnittelevan jo seuraajaa Playstation 5 -konsolilleen. Sen odotetaan saapuvan markkinoille aikaisintaan vuonna 2027 tai 2028.