Raid-kirjoista tunnettu Harri Nykänen on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tuotteliaimpiin dekkarikirjailijoihin lukeutunut Harri Nykänen on kuollut. Hän oli menehtyessään 69-vuotias. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Nykäsen kerrotaan kuolleen Helsingissä tiistaiaamuna 21. maaliskuuta nopeasti edenneeseen saurauteen. Tiedon kirjailijan kuolemasta vahvisti HS:lle hänen perheensä. Nykänen syntyi Helsingissä 20. kesäkuuta 1953.

Nykäsen ura kirjoittajana alkoi Helsingin Sanomista. Hän työskenteli lehden rikostoimittajana vuodesta 1981 vuoteen 2001 saakka. Toimittajanuransa aikana hän muun muassa sai Lumilapio-palkinnon kirjoitettuaan poliisijohdossa kyteneestä korruptiosta.

Nykäsen ensimmäinen kirja Kuusi katkeraa miljoonaa julkaistiin vuonna 1986. Hänen tunnetuimpia kirjojaan edustaa Raid-sarja, jonka pohjalta on tehty myös televisiosarja ja elokuva. Jouni Tervon kanssa CimeTime-kustantamonkin perustanut Nykänen kirjoitti urallaan myös true crime -kirjallisuutta, kuten Arvokuljetusryöstäjä: Matti Sarenin mafiaelämä -elämänkerran.