Hävikkiruoan moderni pelastaja: Tortillat

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ennen viikonloppuna syntyneet ruoantähteet hyödynnettiin joko sunnuntaipäivän leipomuksissa tai maanantain pyttipannussa. Nykyään tähteet ovat monipuolisempia, ja tortillat ovat mainio tapa nauttia kaikkea kaapista löytyvää. Juustonkäntty ja muut lisukkeet tekevät tortillasta aterian.

– Tortillat sopivat monipuolisuutensa vuoksi mille päivän aterialle tahansa. Rapeat nachosipsit, lounasbowliin kulho, tacojälkiruoka makealla täytteellä… Tortilloista voi tehdä myös krutonkeja, keksejä tai vaikka jäätelötötterön. Rapeaksi tortillan saa uunissa, paistinpannulla, kiertoilmakypsentimessä tai uppopaistamalla, Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva muistuttaa.

Quesadilla eli pieni grillattu juustoleipänen on meksikolainen klassikko. Voit käyttää täytteenä mitä vain juustoa ja lisukkeita. Quesadilla sopii alkupalaksi, välipalaksi tai lounaaksi.