Oudot valot taivaalla herättivät hämmästystä – tähtitieteilijä paljasti todennäköisen aiheuttajan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa todistettiin perjantai-iltana odottamatonta näkyä. Taivaalla lensi sarja kirkkaita valoja, jotka saivat silminnäkijät raapimaan päätään. Valot valaisivat iltataivasta noin kello 21:30 paikallista aikaa.

Valoilmiöstä tehtiin havaintoja eri puolilla Kaliforniaa. Näky myös ikuistettiin lukuisiksi viraalina levinneiksi videoiksi. Videoilla nähdään, kuinka pimeällä taivaalla lentää peräkkäin useampi pyrstötähteä muistuttava kappale.

Moni tilannetta maasta käsin seurannut epäili kyseessä olleen meteorisade. Tähtitieteilijä Jonathan McDowell kertoi kuitenkin Twitterissä uskovansa, että kyseessä oli ilmakehässä palanutta avaruusromua. Objekti 45265 -nimellä tunnettu avaruusromu on kiertänyt Maapalloa viimeisten kolmen vuoden ajan.