Talousneuvojan vinkit säästämiseen – näihin asioihin ei laittaisi rahaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talousneuvoja Nischa neuvoo omalla YouTube-kanavallaan ihmisiä rahaan, omaan talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa. Naista seuraa jo yli 435.000 ihmistä, jotka ovat nyt päässeet kuulemaan mihin Nischa ei itse enää laittaisi rahojaan.

Ensimmäisenä Nischa kertoo, että ei enää ostaisi kirjoja omaksi. Hän joko lainaa fyysisen kirjan tai kuuntelee sen äänikirjana. Uuteen autoonkaan hän ei enää laittaisi rahojaan, koska auto menettää heti suuren osan arvostaan sen jälkeen kun sen ajaa autokaupasta pois. Ensimmäisen vuoden aikana auton arvo yleensä laskee noin 30 prosenttia.

Nischa rakastaa matkustamista, mutta ei enää osta itselleen matkamuistona mitään. Sen lisäksi hän ei enää aio tuhlata rahaa omistamansa teknologian jokaiseen päivitykseen. Esimerkiksi Applen tuotteita kehitetään sellaisella tahdilla, että jokaiseen uuteen puhelimeen, kelloon tai tietokoneeseen ei kannata lähteä tuhlaamaan rahojaan edellisen vielä toimiessa hyvin.

Nischa ei enää lähde alennusmyynteihin. Hän voi ostaa haluamansa tuotteen silloin kun se on alennuksessa, mutta hän ei lähde alennusmyynteihin ostelemaan tavaroita ja vaatteita vain siksi, että ne ovat edullisempia kuin aiemmin. Sen lisäksi hän on lakannut pikamuodin ostamisen ja panostaa nykyään vaatteiden määrän sijaan laatuun.

Nischa ei enää tuhlaa kampaamoihin, kynsisalonkeihin tai ripsienpidennyksiin. Hän on myös sopinut juhlapyhiä varten säännöt perheensä kanssa siihen millaisia lahjoja he antavat toisilleen ja kuinka paljon.