Vangit pakenivat kaivamalla tunnelin hammasharjalla – menivät ensimmäiseksi vohvelikahvilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi Yhdysvaltojen Virginiassa vankeustuomiotaan suorittanutta vankia karkasi vankilasta. He olivat kaivaneet tunnelin vankeinhoitolaitoksen seinään hammasharjalla. Miehillä oli pakosuunnitelmissa mielessään herkkuhetki.

Newport Newsin vankilassa tuomiotaan suorittaneet 37-vuotias John Garza ja 43-vuotias Arley Nemo otettiin kiinni pannukakkuravintola IHOP:sta. Kyseessä on amerikkalainen vohvelikahvila, josta saa ostettua amerikkalaistyylisiä pannukakkuja erilaisilla lisukkeilla. Ravintola sijaitsee noin seitsemän mailin, eli noin 11 kilometrin päässä vankilasta.

Newport Newsin sheriffin mukaan kaksikko oli valmistanut primitiivisiä työkaluja hammasharjasta ja metalliesineistä. Vankilasellistään livahdettuaan miehet ylittivät suojamuurin ja pakenivat laitoksesta. Poliisi pidätti heidät varhain tiistaiaamuna pannukakkuravintolasta, koska sivulliset olivat huomanneet ravintolan kaksi vankia ja soittaneet poliisille.

Nemo oli pidätettynä muun muassa luottokorttipetoksista, luottokorttivarkauksista, väärennöksistä, murtovälineiden hallussapidosta, suuresta varkaudesta, oikeuden halveksumisesta ja koeajan rikkomisesta. Garza pidätettiin aiemmin muun muassa tuomioistuimen halveksumisesta, koeajan rikkomisesta ja oikeuteen saapumatta jättämisestä.