The Weeknd pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan – maailman suosituin artisti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen laulaja ja lauluntekijä The Weeknd nauttii valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta, minkä myötä hän on rikkonut useita ennätyksiä suoratoistopalveluissa ja top-listoilla. Nyt hän on saanut nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan The Weeknd on tilastojen valossa virallisesti maailman suosituin artisti. Vaikka uutinen saattaa hiertää suurten ikäluokkien edustajia somen kommenttikentillä, ei kunniatitteli ole tuulesta temmattu. Artisti on muun muassa rikkonut hiljattain kaksi merkittävää Spotify-ennätystä.

The Weekndillä on Spotifyssä noin 111,4 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa. Määrä on lähes 30 miljoonaa enemmän kuin toisella sijalla olevalla Miley Cyrusilla. The Weeknd on myös ensimmäinen 100 miljoonan kuukausittaisen kuuntelijan rajan rikkonut artisti suoratoistopalvelussa.

The Weekndin, oikealta nimeltään Abel Tesfaye, Spotify-menestystä siivitti Ariana Granden kanssa tehty remix-versio Die For You -kappaleesta. Artistin neljännellä After Hours -albumilla mukana ollut Blinding Lights on Spotifyn kaikkien aikojen striimatuin kappale. Sitä oli helmikuussa 2023 kuunneltu yli 3,4 miljardia kertaa.