Seuraava matkakohde Yhdysvalloissa: Vihreiden pikkukaupunkien Pennsylvania

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pennsylvania on monipuolinen matkakohde, jonne karauttaa New Yorkista autolla kätevästi. Alueella sijaitsee mainiot suurkaupungit Pittsburgh ja Philadelphia, mutta myös amissien söpöjä maalaiskuntia ja rautatieläisten asuttamia pikkupaikkoja.

Pennsylvaniassa voi nähdä hevosille oman parkkipaikan tavallisen ruokakaupan vieressä. Syynä on alueella asustelevat amissit, jotka kulkevat hevoskärryillään kuten me autoillamme. Osavaltion kaupungeissa huokuu historia ja samalla pääsee lähelle luontoa ja kulttuuria.

Suosittelemme erityisesti vierailua Honesdalessa, Milfordissa ja Johnstownissa. Jos matkustaa Pennsylvaniassa lähelle Alleghenyn kansallispuistoa tai Poconosia, kannattaa matka ajoittaa paikallisen ruskan aikaan. Maisemat ovat upeat, sillä vihreä osavaltio muuttuu syksyn tullen loistamaan oranssin eri sävyissä.

Pittsburghissa kannattaa viettää yöelämää paikallisella Stripillä. Siellä on suomalaiseen makuun sopivia kuppiloita ja keikkapaikkoja. Philadelphiassa asiaan kuuluu taidemuseon portaiden juokseminen Rockyn tyyliin. Pennsylvaniassa on muun maan tapaan helpointa liikkua autolla, joka kannattaakin vuokrata jo lentokentältä, minne sitten onkaan lippunsa varannut. Newarkin kansainväliseltä lentokentältä ajaa Pennsylvaniaan tunnissa.