Maailman vanhin surffari löytyy Japanista – ikää jo 89 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Surffaus vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja tasapainokykyä. Lajia voi kuitenkin harrastaa vielä seniori-iässäkin. Maailman vanhin surffari nimittäin lähestyy jo 90 vuoden ikään.

Japanilainen Seiichi Sano on nimetty maailman vanhimmaksi surffariksi. Nykyään 89-vuotias mies sai Guinnessin ennätystenkirjan tittelin viime heinäkuussa ollessaan 88 vuoden ja 288 päivän ikäinen. Hän kiinnostui harrastuksesta 80-vuotiaana ollessaan kiipeämässä Fuji-vuorella.

– Työskentele pankkiirin kanssa, jolla on erittäin ruskettunut iho. Luulin hänen harrastavan golfia mutta kysyessäni hän vain kuiskasi minulle: ”Minä surffaan”, Sano paljasti Guinness World Recordsille.

Sano innostui surffaamisesta kertaheitolla. Miehen mukaan moni varoitteli hänelle lajin olevan vaarallinen. Sano kertoo kuitenkin joutuneensa useammin vaaratilanteisiin auton kyydissä kuin surffilaudan päällä.