Viskitislaamon höyryistä elävä sieni leviää Yhdysvalloissa – asukkaat haastoivat oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Tennesseessä sijaitsevalla Lincoln Countyn piirikunnalla on ongelma, joka on kuin kauhuelokuvista. Alueella kasvaa mustaa sientä, joka saa ravintonsa Jack Daniel’s -viskitislaamosta peräisin olevasta etanolihöyrystä.

Sieni ilmenee The Guardian -lehden mukaan mustana kuorena rakennusten, autojen, puiden ja kylttien pinnoilla. Vaikeasti irtoavan sienen leviämisestä on tullut päänvaiva alueen asukkaille ja yrittäjille. Asiasta kanteen nostaneen Christi Longin mukaan hän joutunut käyttämään 10 000 dollaria pestäkseen sienikasvuston omistamastaan juhlatilasta neljästi vuodessa.

– Jos menet panimokierrokselle, saat kuulla heidän hehkuttavan ylpeästi enkelten siivuna tunnettua viskihöyryä. Valitettavasti enkelten siivu synnyttää myös paholaisen sientä, Longin asianajaja Jason Holleman kuvaili.

Sienen leviämisen vuoksi paikallisen Jack Daniel’s -tislaamon laajentamissuunnitelmat on toistaiseksi estetty oikeusteitse. Yhtiö on suunnitellut 14 uuden varaston rakentamista alueelle.