Eva Wahlström valmistui taiteen maisteriksi: ”Meinasin antaa periksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström on nyt taiteen maisteri. Instagramissa jakamassaan kuvassa hän poseeraa kameralle hymyillen Aalto yliopiston tutkintotodistus kädessään. Wahlströmin mukaan tie maisteriksi oli haastava.

Wahlström opiskeli taidetta kahdeksan vuoden ajan, ja viiden ensimmäisen vuoden ajan hän nyrkkeili samalla ammatikseen. Hän pyöräili aamuisin 15 kilometriä salille ja teki pääharjoituksen ennen koulua. Haastetta lisäsi se, että Wahlströmin lapsi Leon oli pieni ja tarvitsi paljon läsnäoloa.

Uran lopetettuaan ja kandin suoritettuaan urheilija jatkoi opitoja Contemporary Designissä. Samaan aikaan hän odotti toista lastaan Eliaa. Wahlströmin mukaan hän oksenteli päivittäin ja menetti loppuraskauden aikana tunnon käsistään.

– Onneksi tunto palasi Elian synnyttyä. Lopputyöni kirjoitin taas lähinnä öisin koska päivät meni Elian tahdissa, Wahlström kuvaili.

– Kun tietokoneeni kovalevy hajosi kirjoitettuani lopputyötä puoli vuotta, meinasin antaa periksi. Tekstin lisäksi hävisi muistiinpanot, haastattelut ja valokuvat. Kiitos teille seuraajille kun koititte auttaa! Olin kuitenkin luvannut valmentaja Meroselle käydä koulun loppuun, joten ostin uuden koneen, ja aloitin alusta, urheilija avautui.

Periksiantamattomuus kuitenkin kannatti. Wahlströmin lopputyö ”Boxning som konst” (Nyrkkeily taiteena) tutkii hänen mukaansa ihmisyyttä ja ihmisen tarpeita. Wahlströmin mukaan työ oli hänelle henkilökohtaisesti tärkeä, ja sitä käännetään parhaillaan suomeksi.