Twilight tekee paluun – hittikirjoista suunnitellaan televisiosarjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twilight-kirjat ja niihin perustuvat elokuvat nousivat maailmanlaajuiseksi ilmiöksi 2010-luvun taitteessa. Nyt Stephanie Meyersin ihastusta ja vihastusta herättäneet tarinat ovat tekemässä uutta tulemista.

Twilight-kirjojen pohjalta suunnitellaan televisiosarjaa. Variety-lehden mukaan tv-versio on varhaisessa tuotantovaiheesa Lionsgate TV -tuotantoyhtiössä. Stephanie Meyerin odotetaan olevan mukana tuotannossa.

Projektin tarkemmat yksityiskohdat ovat toistaiseksi pimennossa. Tiedossa ei esimerkiksi ole, tuleeko kyseessä olemaan uusi suora sovitus Twilight-kirjoista tulevan Harry Potter -televisiosarjan tavoin, vai onko kyseessä mahdollisesti täysin uusi tarina.

Suomessa Houkutus-nimellä tunnetun Twilight-kirjasarjan osia on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita. Kirjojen pohjalta tehtiin myös suosittu elokuvasarja. Sen päärooleja näyttelivät Kristen Stewart ja Robert Pattinson.