Veli paljastui joukkomurhaajaksi – syyttömät siskot saivat potkut töistään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Idahon opiskelijanuoret raa’asti tappaneella Bryan Kohbergerillä on kaksi siskoa. Kun tieto Kohbergerin syyllisyydestä levisi mediassa, vaikutti se rajusti myös miehen lähipiiriin. Bryanin kaksi siskoa, Melissa ja Amanda Kohberger, saivat molemmat potkut toimestaan.

– Molemmat Kohbergerin vanhemmat ovat eläkkeellä, ja minulle on kerrottu, että perheen taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erittäin huono, koska sisarukset ovat nyt työttömiä, NewsNationin toimittaja Brian Entin paljasti.

Siskot erotettiin työsuhteistaan, vaikka he eivät ole millään muotoa syyllisiä rikokseen. Ilmiö on tyypillistä cancel-kulttuurin aikana, kun kaikki paheksunnan aiheena kytköksissä olevat saavat lokaa niskaan niin kauan, kunnes heidän elämänsä on tuhottu. Ilmiö muistuttaa keskiaikaisia noitavainoja. Melissa Kohberger työskenteli mielenterveysterapeuttina New Jerseyssä. Amanda puolestaan työskenteli näyttelijänä.

Kukaan perheenjäsenistä ei ole vieraillut Kohbergerin luona sen jälkeen, kun hänet on passitettu kaltereiden taakse Idahoon, noin 2.500 mailin ajomatkan päähän lapsuudenkodistaan Albrightsvillestä, Pennsylvaniasta.

Kerroimme aiemmin, että joukkosurmaaja Kohbergerillä on pakkomielle uutisiin, jotka kertovat hänen tekemästään rikoksesta. Vankikavereiden mukaan mies suhtautuu uutisiin hyvin erikoisesti ja katselee itseään televisiosta taukoamatta tuntikausien ajan.

Kohberger katsoo televisiota yksityisessä sellissä Latah Countyn vankilassa Moskovassa, Idahon osavaltiossa. Entinen kriminologian tohtoriopiskelija pidätettiin parikymppisten Idahon yliopiston opiskelijoiden Kaylee Goncalvesin, Madison Mogenin, Xana Kernodlen ja Ethan Chapinin puukotuksesta kuoliaaksi. Teko tapahtui 13. marraskuuta. Hänet otettiin kiinni vasta joulukuun lopulla.