Suomiräp täyttää 40 vuotta – synttäreitä juhlistaan syyskuussa tähtiartistien voimin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimainen hiphop-musiikki eli tuttavallisemmin suomiräp täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Vaikka lajityypin nousu valtavirtaan tapahtui vuosituhannen vaihteessa, pidetään suomiräpin ensimmäisenä levytyksenä vuonna 1983 ilmestynyttä General Njassan I’m Young, Beautiful and Natural -kappaletta.

Suomiräpin syntymäpäivää juhlistetaan syyskuussa Helsingin Kaivohuoneella. Lavalle nousee kattaus suomalaisen rap-musiikin tähtiä. Mukana ovat Asa, Kube, Konala Cartelli, Brädi, Lyömättömät, Juno, Paleface, Kuningas Pähkinä & Setä Tamu, Timi Lexikon, Jeijjo & Nupi, DJ Loasteeze, DJ Luoma ja pitkästä aikaa soolokeikalla nähtävä Timo Pieni Huijaus.

Esiintymislavoja tapahtumassa on kaksi. Toinen tulee sijaitsemaan sisällä ja toinen Kaivohuoneen lämmitetyllä suurella terassilla. Keskiviikkona 10. toukokuuta myyntiin tulevat 49 euron hintaiset Early Bird -liput ja 65 euron hintaiset Early Bird VIP -liput. Lippujen hinta nousee 15. toukokuuta. Suomiräpin 40-vuotissynttärit järjestetään Kaivohuoneella lauantaina 23. syyskuuta 2023. Ovet aukeavat kello 16.