Nyt vietetään uimataitoviikkoa – uimataitoa halutaan parantaa Suomessa

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikolla 20 eli 15.-21. toukokuuta vietetään uimataitoviikkoa. Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n mukaan teemaviikon tavoitteena on juhlistaa uimataidon tärkeyttä ja kannustaa kaikenikäisiä kehittämään uimataitoaan.

SUHin mukaan uimataito on heikentynyt viime vuosina erityisesti kuudesluokkalaisten ja aikuisten keskuudessa. Suomessa 55 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 53 prosenttia aikuisista on vuoden 2022 tutkimuksen mukaan uimataitoisia.

– Uinti on loistava, edullinen ja ympärivuotinen liikuntamuoto, joka sopii kaikille. Uimataitoviikko tarjoaa kouluille, uimaseuroille, uimahalleille ja kunnille mahdollisuuden järjestää tapahtumia ja tempauksia, jotka korostavat uimataidon merkitystä, SUHin tiedotteessa kerrotaan.

Koulut ovat tiedotteen mukaan avainasemassa uimaan oppimisessa. SUH ja Hope ry järjestävät osana Uimataitoviikkoa keräyksen, jonka tuotoilla hankitaan uimakoulupaikkoja Hope ry:n asiakasperheiden lapsille.