Suomen parhaiden joukkoon valittu ravintola lopettaa: ”Kaikella on aikansa”

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Museokadulla sijaitseva kortteliravintola Aito lopettaa toimintansa kesäkuussa. Arvostettu ravintola äänestettiin vain vähän yli kuukausi sitten Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan sijalle 34.

Ravintola Aito ehti olla toiminnassa 14 vuoden ajan. Ravintoloitsijat Tuomas Serkamo ja Kimmo Ylisuvanto perustelevat lopettamispäätöstä henkilökohtaisilla syillä. Siihen kuitenkin vaikutti myös päätöksen vapaaehtoisuus.

– On helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti kuin joskus myöhemmin pakon edessä. Keski-iän kolkutellessa sitä tulee herkemmin kuunneltua omaa kehoaan ja sen jaksamista. Kaikella on aikansa ja paikkansa, Ylisuvanto kuvailee tiedotteessa.

Ravintoloitsijoilla ei ole suunnitelmissa avata uutta ravintolaa, mutta Serkamon mukaan heistä tullaan todennäköisesti kuulemaan jatkossakin. Ravintola Aito tarjoilee viimeisen illallisensa 17. kesäkuuta 2023. Ravintolatoiminta tulee jatkumaan Museokadun tiloissa uudella konseptilla ja uusien yrittäjien toimesta.