Ylläksen Kesänkijärvelle kalastuslupia ilmaiseksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ylläksen Kesänkijärvelle voi nyt hankkia kalastusluvan nollalla eurolla. Lupamyynti muuttuu Metsähallituksen mukaan 15. toukokuuta. Ilman lupaa järvestä ei kuitenkaan saa kalastaa.

Lupamyynnin muuttumisen taustalla on kirjolohi-istutusten lopettaminen. Metsähallituksen kalastuksen erityisasiantuntija Markku Vierelän mukaan kalastajien halutaan pyytävän jo istutetut kalat pois, ennen kuin Kesänkijärvestä avataan kalojen vaellusyhteys muuhun vesistöön.

Kesänkijärvessä on voimassa vuoteen 2025 saakka voimassa oleva ELY-keskuksen onki-, pilkki- ja viehekalastuskielto. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että maksuton lupa on hankittava Eräluvat-palvelusta ennen järvessä kalastamista.

Kesänkijärven kalaesteen poistolla pyritään laajentamaan vaelluskalojen elinpiiriä. Muutosten taustalla on laajempi suuntaus, jossa pyritään eroon niin kutsutuista istuta ja ongi -kohteista. Metsähallitus on viime vuosina lakkauttanut useita kirjolohikohteita tappiollisina.