Kirurgi pyysi siivoojaa auttamaan amputoinnissa – sai potkut

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen kirurgi on joutunut ongelmiin kysyttyään apua yllättävältä taholta. Hän oli pyytänyt sairaalassa työskentelevää siivoojaa avustamaan häntä potilaalle suoritetussa amputaatiossa.

Mainzin yliopistollisessa sairaalassa työskennellyt kirurgi oli vuonna 2020 amputoimassa paikallispuudutuksen saaneen potilaan varvasta. Potilas oli käyttäytynyt levottomasti, minkä seurauksena lääkäri pyysi lähellä ollutta siivoojaa pitelemään tämän jalkaa paikoillaan ja ojentamaan leikkausvälineitä. Siivoojalla ei ollut lääketieteellistä kokemusta.

Asia tuli ilmi sairaalan johtajan yllätettyä siivoojan leikkaussalista veriset sideharsot käsissään. Kirurgi on sittemmin irtisanottu. Tapauksesta ei Associated Press -uutistoimiston mukaan koitunut komplikaatioita tai muita ongelmia potilaalle.

Sairaalan johtava ylilääkäri Norbert Pfeiffer kertoi kirurgin toimineen väärin. Hänen mukaansa kirurgin ei olisi pitänyt suorittaa rutiinitoimenpidettä, mikäli ammattilaista apua ei ollut saatavilla.