Hintojen nousu kirpaisee kaupoissa – nyt ostetaan vaatteiden korjaustarvikkeita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hintojen yleinen nousu on näkynyt kaupoissa odottamattomillakin tavoilla. Suomalaiset ovat alkaneet paikkaamaan vaatteitaan aikaisempaa innokkaammin, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Prisman kodin myyntipäällikkö Matti Viitasen mukaan paikkaus- ja ompelutarvikkeiden myynti on kasvanut 30 prosenttia vuoden 2023 alusta. Kysyntä alkoi kasvamaan selkeästi jo viime syksynä samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Suurinta myynti on ollut huhtikuussa.

– Uskomme myynnin kasvavan edelleen, sillä monet miettivät nyt hintojen kallistumisen myötä selvästi enemmän omien vaatteiden käyttöikää, Viitanen kertoo.

– Paikkausintoon vaikuttaa nousseiden hintojen lisäksi myös varmasti lisääntynyt ympäristöajattelu ja halu käyttää vaatteita ekologisesti kestävällä tavalla, hän jatkaa.

Alkuvuodesta suosittuja tuotteita ovat olleet erityisesti erilaiset vaatelaastarit. Niitä on Viitasen mukaan myyty tänä vuonna yli 13 000 kappaletta, mikä on selvästi edellisvuosia enemmän. Myös paikkakankaiden myynti on kasvanut huomattavasti.