Pommiuhka! Ruotsista Suomeen lähdössä ollut lentokone evakuoitiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Scandinavian Airlines -yhtiön Ruotsin Arlandasta Vaasaan matkanneen koneen lähtö viivästyi tiistaina. Lento SK 4224 jouduttiin evakuoimaan koneessa olleen matkustajan tekemän pommiuhkauksen vuoksi.

Koneen oli määrä nousta ilmaan kello 14:20 Ruotsin aikaa. Kapteeni ilmoitti poliisille lennolla olleen matkustajan väittäneen, että koneessa on pommi. Lentokone tyhjennettiin, ja poliisi alkoi etsimään mahdollisia vaarallisia esineitä.

Pommiuhkauksen tehneeltä matkustajalta ei löydetty Österbottens Tidning -lehden mukaan epäilyttäviä esineitä. Hän kertoi myöhemmin uhkauksen olleen vitsi. Poliisi otti matkustajan kiinni laittomasta uhkauksesta epäiltynä.

Kone nousi lopulta ilmaan kello 15:39 Ruotsin aikaa. Hufvudstadsbladetin mukaan tiedossa ei ole, oliko uhkauksen tehnyt matkusta Suomen vai Ruotsin kansalainen.