Robottiruohonleikkureissa piilee vaara – vaaraksi pihamaan eläimille

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Robottiruohonleikkurit voivat helpottaa pihamaan hoitamista, mutta aivan harmittomista kapistuksista ei ole kyse. Itsekseen liikkuvat ruohonleikkurit ja trimmerit voivat olla vaaraksi pihan eläimille.

Satakunnan Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan hoitoon on tuotu kevään aikana huomattava määrä loukkaantuneita siilejä. Esimerkiksi hiljattain eläinsuojaan tuotiin pieni pahoista silmä- ja kaulavammoista kärsinyt eläin. Vammojen aiheuttajaksi epäillään robottiruohonleikkuria.

– Ole ystävällinen ja tutki leikattavat alueet ensin, ettei siellä nuku piikkinuttua joka joutuu silvotuksi. Koska siilit eivät lähde vaaraa karkuun vaan ensisijaisen puolustuskeino on kerälle meno, eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-julkaisussa neuvotaan.

Eläinsuojeluyhdistyksestä kehotetaan, ettei robottiruohonleikkuria käytettäisi ainakaan hämärän aikaan noin kello 18-09. Siilit ovat liikkeellä erityisesti illoin. Siilin poikasia voi kuitenkin liikkua nurmikolla myös päiväsaikaan.

Loukkaantuneen siilin löytäviä neuvotaan ottamaan välittömästi yhteyttä eläinsuojeluyhdistykseen tai eläinlääkäriin. Hoitoennuste on sitä parempi, mitä nopeammin toimitaan.