Sää jatkuu ajankohtaan viileänä – Ruotsiin jopa hellettä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpötilat ovat kesäkuun alussa nousemassa monissa Euroopan maissa hellelukemiin, mutta Suomessa vallitsee edelleen viileänpi ilmapiiri. Lumisateiden uhka sentään näyttää jääneen taakse 5. kesäkuuta alkavalla viikolla. Päivälämpötilat nousevat Forecan mukaan etelässä jonkin verran 15 asteen yläpuolelle, mahdollisesti 20 asteeseenkin.

Maan keskiosassa pysytellään 11-15 asteessa ja Lapissa enimmäkseen 6-12 asteessa. Öisin lämpöä on noin viisi astetta, mutta myös halla ja jopa yöpakkaset ovat pohjoisessa edelleen mahdollisia. Lämmin ilmamassa on nousemassa Länsi-Euroopassa pohjoisemmaksi, mutta Suomi jää kyseisen alueen ulkopuolelle. Ruotsissa päivälämpötilat voivat nousta jopa lähes 10 astetta Suomen lukemia korkeammiksi.

Päivän ylimpien lämpötilojen erot voivat kuitenkin olla valtavia myös Ruotsin pohjois- ja eteläosan välillä. Kesäisempiä säitä Suomeen kaipaavilla voi olla toivoa viikonloppuna. On nimittäin mahdollista, että Suomen ja pohjoisen Ruotsin yllä oleva kylmä ilmamassa olisi vetäytymässä. Ennuste on kuitenkin vielä epävarma.