Uusi muotivirtaus leviää – nyt tulee hiljainen luksus

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Usein kesän lähestyessä muotiväreissä alkaa näkymään kirkkaita sävyjä ja hempeitä pastelleja. Nyt päätään on alkanut kuitenkin nostamaan uudenlainen muotivirtaus, joka näkyy niin hiuksissa, vaatteissa, asusteissa kuin asumisessakin.

Ihmiset etsivät sosiaalisessa mediassa inspiraatiota pukeutumiseen ja elämiseen aihetunnisteella quiet luxury eli hiljainen luksus. Hiljaista luksusta henkivässä tyylissä suositaan maanläheisiä värejä, selkeitä siluetteja ja klassisia muotoja. Tyylissä tukeudutaan laadukkaisiin perusvaatteisiin, jotka näyttävät kalliilta ja laadukkailta materiaaliensa puolesta, mutta niissä ei kuitenkaan tarvitse näkyä muotitalojen tai tunnettujen suunnittelijoiden nimiä.

Hiljainen luksus näkyy myös hiustyylissä, joka on luonnollisen tummanvaalea. Hiukset näyttävät sävyltään luonnollisilta, mutta ovat kuitenkin huolitellun ja hyvinvoivan näköiset. Hiljainen luksus näkyy myös luonnollisessa meikissä ja koruissa, jotka ovat yksinkertaisia ja siroja sekä yleensä kultaisia. Hiljainen luksus näkyy somekuvissa myös sisustuksessa, joka on tyylikkään minimalistinen.