Ulkomaaiset matkailijat käyttivät Suomessa 512 miljoonaa euroa maalis-huhtikuussa

Matkailu · Tim Isokivi

Visit Finland on julkaissut ensi kertaa Matkailijamittari-tilaston tuloksia. Niistä esimerkiksi selviää ulkomailta Suomessa matkailleiden määrä, rahankäyttö ja hiilijalanjälki. Tiedot päivitetään kerran kuussa.

Matkailijat kuluttivat Suomessa maaliskuussa yhteensä 282 miljoonaaa euroa ja huhtikuussa 230 miljoonaa euroa. Rahaa matkailijat käyttivät maaliskuussa keskimäärin 864 miljoonaa euroa per matka. Huhtikuussa määrä oli keskimäärin 819 euroa.

– Maalis- ja huhtikuun eroja selittää osin se, että maaliskuu oli osassa maata vielä talvisesonkia, huhtikuu on puolestaan matkailullisesti tyypillisesti heikompi kuukausi. Maaliskuussa valmismatkojen osuus oli suurempi ja varaukset tehty pidemmällä aikavälillä, Visit Finlandin Head of Business Intelligence Katarina Wakonen kertoo tiedotteessa.

Ulkomaiset matkailijat tekivät Suomeen 327 000 maaliskuussa päättynyttä matkaa ja 280 000 huhtikuussa päättynyttä matkaa. Maaliskuun matkoista kolme neljäsosaa tehtiin lentäen ja joka neljäs laivalla, huhtikuussa hieman yli puolet lentäen. Maaliskuussa vapaa-ajanmatkojen mediaanikesto oli viisi päivää.

Maalis- ja huhtikuussa päättyneiden matkojen yhteenlaskettu hiilijalanjälki oli noin 290 000 tonnia hiilidioksidia. Matkakohtainen hiilijalanjälki oli maaliskuussa 512 kg CO2 ja huhtikuussa 434 kg CO2 per matka. Hiilijalanjäljessä on huomioitu meno- ja paluumatkasta, Suomessa liikkumisesta sekä majoituksesta ja aterioista aiheutuneet päästöt.