Suomen paras hampurilaisravintola äänestettiin – ykkönen löytyi Kotkasta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Burger Lovers Finland -yhteisö järjesti taannoin Foodoran kanssa äänestyksen, jossa haettiin Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Ensimmäiselle sijalle nousi tänä vuonna kotkalainen The Van.

Burger Loversin tiedotteen mukaan The Van sai alkunsa koronapandemia aikana vuonna 2020, kun neljä ravintola-alan ammattilaista jäi työttömiksi. He osallistuivat ruokarekan huutokauppaa ja perustivat hampurilaisia myyvän pisteen Kotkan torille. Nelikko perusti myöhemmin ruokarekan rinnalle myös Street Food Factory -ruokarekan.

– Olemme erikoistuneet prässättyyn smash burgeriin ja pidämme täytteet hyvin yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Parhaiten meidät tunnetaan tuplajuustoburgerista, jossa on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia, The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli kertoo.

Toiselle sijalle nousi Hankasalmella toimiva Grill Room ja kolmanneksi Salon JJ’s BBQ. Kärkiviisikkoon kohosivat myös Boneless ja Friends & Brgrs, joilla on useita toimipisteitä. Osaan äänestyksen voittajista voi tutustua 14.-17. kesäkuuta Helsingin Ratatietorilla järjestettävässä Burger Lovers -tapahtumassa, jossa mukana on myös esimerkiksi virolainen VLND.

Äänestyksen top 10:

The Van, Kotka (7,1 %)



Grill Room, Hankasalmi (6,8 %)



JJ’S BBQ, Salo (5,3 %)



Boneless, useita ravintoloita, Helsinki (4,7 %)



Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (4,1 %)



Naughty BRGR, useita paikkakuntia (3,2 %)



Kauppuri 5, Oulu (3,0 %)



Burger5, Kuopio (2,7 %)



Bursalad, Hyvinkää (2,6 %)



Box Cafe & Grill, Sipoo (2,4 %)