Sriranchan hinta kohosi pilviin – asiakkaat varastavat sitä nyt ravintoloista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

San Franciscon Srirachan ystävät ovat ryhtyneet kähveltämään paikallisten ravintoloiden maustekastikkeita. Kyseessä lienee viimeinen keino saada kotiin mieluista chilisoossia. Srirachaa ei nimittäin löydä mistään alueen ruokakaupasta.

– Ne kirjaimellisesti katoavat. Emme ole nähneet ihmisten ottavan niitä, mutta ensin pöydällä on pullo, joka sitten yhtäkkiä katoaa, Oaklandissa toimivan Senor Sisig’sin toiminnanjohtaja Mariel Edwards kertoi SFGATE:lle.

Sriracha-varastot hupenivat San Franciscon alueella viime kuussa lähes kokonaan ja loputkin pullot myytiin 651 prosenttia normaalia kalliimmalla. Esimerkiksi paikallisessa Koreana Plazassa ne maksavat 29,99 dollaria kappale, kun normaalisti yhdestä pullosta pulitetaan muutaman dollarin verran.

Srirachan tarjonta on vähentynyt nopeasti sen jälkeen, kun Huy Fong Foods, Inc., eli Yhdysvaltojen johtava sriracha-kastikkeen valmistaja, ilmoitti huhtikuussa, että raaka-ainepula vaikuttaisi voimakkaasti sen tuotteisiin. Kaliforniassa toimiva yritys alkoi kärsiä chilipippurivarastojen hupenemisesta jo heinäkuussa 2020, ja se on pahentunut viime kuukausina sadon heikentymisen ja huonojen sääolosuhteiden vuoksi.