Etelä-Korean kauppoihin ilmestyi kultaharkko-automaatteja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Koreassa on mahdollista hankkia kultaharkkoja ruokaostosten yhteydessä. Maan lähikauppoihin on ilmestynyt erityisiä kultaharkko-automaatteja kullan kysynnän nouun seurauksena. Ensimmäiset viisi kultaharkkoautomaattia ilmestyi GS Retail -ketjun myymälöihin syyskuussa 2022.

Pienimmät myytävät harkot painavat noin 3,7 grammaa, isoimmat 37 grammaa. GS Retailin edustaja kertoi UPI News Korealle pienimmän harkon olevan suosituin vaihtoehto.

Automaateissa myytävän kullan hinta vaihtelee päivittäin kanainvälisen arvon mukaan. GS Retailin mukaan kultaharkkoja ostavat automaateista erityisesti 20-30-vuotiaat, jotka ovat kiinnostuneet kullasta sijoituskohteena epävarmoina maailmanaikoina. Kullan hinta alkoi kohoamaan maaliskuussa Piilaakson luottopankki SVB:n kaatumisen serauksena.

Myös Inhan yliopiston professori Lee Eun-hee uskoo inflaation nostaneen kiinnostusta kultaa kohtaan. Hän kuitenkin epäilee useimpien ihmisten ostavan kultaharkkoja automaateista ennemminkin huvin vuoksi kuin vakavan sijoittamisen merkeissä.