Pääkaupunkiseudun ensimmäinen opastettu maastopyöräreitti avattiin – pituutta 16 kilometriä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Keskuspuistossa on nyt entistä paremmat edellytykset liikkumiseen. Kaupungin suurimpaan puistoon avattiin pääkaupunkiseudun ensimmäinen opatettu maastopyöräreitti. Maastopyöräilyn asiantuntijoita kuunnellen suunniteltu reitti avautui 19. kesäkuuta.

Uuden maastopyöräreitin pituus on jopa 16 kilometriä. Vaihtelevan metsäisessä maastossa etenevä reitti on merkitty puihin punaisilla reittimerkeillä. Laakson ratsastuskentän pohjoispuolelta alkava reitti kulkee läpi Keskuspuiston, kiertää Pitkäkosken ja Haltialan metsäalueella ja päättyy Paloheinän majalle.

Osa maastopyöräreitistä kulkee yleisillä ulkoilureiteillä. Risteykohdat on merkitty puisilla paaluilla ja punaisella reittimerkillä. Vauhti suositellaan sovittamaan omaa osaamista vaastaavaksi, sillä reitillä on kiviä, juurakoita ja kapeita kohtia.

– Haluamme tarjota Keskuspuistossa mahdollisuuksia paitsi perinteisille ulkoilumuodoille, mutta myös suosiotaan kasvattaville uusille lajeille, kuten juuri maastopyöräilylle, kertoo tiedotteessa Helsingin liikuntapalveluiden erityissuunnittelija Minttu Perttula.