Amsterdamissa peruttu satoja lentoja sään vuoksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amsterdamin Schipholin lentoasemalla jouduttiin perumaan keskiviikkona 5. heinäkuuta satoja lentoja. Syynä ovat Poly-myrskyn voimakkaiden sateiden ja tuulten aiheuttamat huonot sääolosuhteet ja heikko näkyvyys.

Schipholin lentoaseman tiedotteen mukaan kello 9-15 välisenä aikana vain erittäin rajoitettu lentoliikenne on mahdollista kentällä. Peruuntuneiden lentojen tarkka määrä ei ole selvillä. NL Times -lehden mukaan pelkästään KLM-yhtiö kuitenkin perui jo tiistai-iltana 207 lentoa.

Hollannin ilmatieteen laitos on antanut osaan maata punaisen myrskyvaroituksen. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa. Ulkona liikkuminen voi olla pahimmillaan jopa vaarallista voimakkaiden tuulenpuuskien vuoksi.

Schipolin lentoliikenteen keskeyttäminen koskee MTV Uutisten mukaan myös ainakin KLM:n lentoa Amsterdamista Helsinkiin kello 09:45 ja lentoa Helsingistä Amsterdamiin kello 08:35. Schipolin lentoasema on Hollannin suurin ja yksi Euroopan merkittävimmistä lentokentistä. Se oli vuonna 2019 matkustajamäärältään Euroopan kolmanneksi vilkkain.