10 vinkkiä, joilla puolitat laskusi ruokaostoksilla

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Talousasiantuntija Lynn Beattie on jakanut 10 vinkkiä, joilla voi puolittaa ostosten loppusumman ruokakaupassa. Muista aina katsoa alahyllyillä olevien tuotteiden hinnat, määräalennukset ja pakastealtaan tarjonta.

Tuoreen kyselyn mukaan 53 prosenttia on muuttanut tapojaan tehdä ostoksia ja valmistaa ruokaa kohonneiden kustannusten vuoksi. Noin 25 prosenttia syö nykyään vähemmän lihaa ja 27 prosenttia on asettanut tiukemman budjetin ruokakauppaan. Eläinproteiinin korvaaminen kasvisvaihtoehdolla voi vaikuttaa suuresti loppulaskun suuruuteen.

1. Laadi aina ostoslista ja pidä siitä kiinni2. Valitse pienemmät ostoskärry3. Kävele ruokakaupassa tietyssä järjestyksessä4. Katso aina edullisempia alahyllyn ruokia5. Tarkista aina kilo- tai litrahinta6. Hyödynnä pakastevihanneksia7. Tee kerralla enemmän ruokaa ja pakasta osa8. Valitse kasvisproteiineja lihan sijaan9. Hyödynnä kuponkeja ja hävikkiruokaa10. Hyödynnä kauppojen kanta-asiakasohjelmia