Sähkökatko iski – 11 ihmistä jäi jumiin Tukholman Globenin näköalahissiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyään Avicii Arenana tunnettu Tukholman Globen on varustettu sen ulkoseinää pitkin kulkevilla Skyview-hisseillä, joista avautuvat näyttävät näköalat. Sunnuntaina joukko ihmisiä joutui katselemaan näköaloja kauemmin, kuin he olisivat todennäköisesti toivoneet.

Globenin Skyview-hissi pysähtyi sunnuntaina yllättäen rakennuksen katolle. Kyydissä oli 11 ihmistä. Hissin äkillinen pysähtyminen johtui sähkökatkosta.

Hissin kyydissä ollut kommentoi Aftonbladet-lehdelle ihmisten kärsineen kuumuudesta ja jopa uhkaavasta hapenpuutteesta. Hississä olleet kuitenkin pelastettiin lopulta toisen näköalahissin avulla alkuillasta. Kukaan ei loukkaantunut.

Sähkökatko iskivät Etelä-Tukholmaan sunnuntai-iltana. Se kesti yli tunnin ajan. Yli 12 000 kotitaloutta koskeneen ongelman kerrotaan johtuneen vioittuneesta komponentista.