Tupac Shakurin murhatutkinta etenee – poliisi suoritti kotietsinnän Las Vegasissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarinen räppäri Tupac Shakur murhattiin ohi ajaneesta autosta ampumalla vuonna 1996 Las Vegasissa. Tupac Shakurin kuolemasta on useita eri salaliittoteorioita. Virallisen raportin mukaan mies menehtyi sairaalassa ampumavammoihinsa kuusi päivää välikohtauksen jälkeen ollessaan 25-vuotias

The Guardian uutisoi, että Las Vegasin Hendersonissa sijaitsevaan kotiin on annettu etsintälupa. Kotietsintä liittyy meneillään olevaa Tupac Shakurin murhatutkintaan.

Kerroimme aiemmin, että Los Angelesin poliisin eläköitynyt etsivä kehotti Las Vegasin poliisin ottavan yhteyttä Duane Davis -nimiseen gangsteriin, joka tunnetaan myös Keefe D. Miestä kuulusteltiin Biggie Smallsin murhan yhteydessä.

Duane Davis kertoi vuoden 2009 kuulusteluissa olleensa autossa, josta Tupac ammuttiin kohtalokkaana syyskuun yönä vuonna 1996. He olivat ajaneet räppärin auton viereen ja laskeneet ikkunan. Davis kertoi oman sihtinsä olleen huono, joten hän ojensi aseen sisarenpojalleen Orlando Andersonille. Hänen ampumansa luodit koituivat Tupacin kohtaloksi.

Duane Davisille on annettu taannoin todistajansuoja, joten hänen sanomaansa ei voida käyttää miestä vastaan. Gangsterin on jopa kerrottu kerskailleen kuuluisan räppärin ampumatarinalla ja tehneen sen avulla sievoisia summia rahaa. Tunnustuksen omin korvin kuullut etsivä Greg Kading ei silti ymmärrä, miksi Las Vegasin poliisi ei ole pidättänyt Davisia avunannosta murhaan. Laitokselta vain, että tutkimus on edelleen käynnissä.

Kerroimme kuulustelunauhasta, jossa samainen Duane on kertonut Sean Combsin, eli P. Diddyn suunnittelleen Tupacin murhaamisen. Diddy oli puhunut läheisilleen Tupacin murhaamisesta useaan otteeseen ja hänen väitteeseensä mukaan maksaneen palkkamurhaajalle miljoonapalkkion Tupacin tappamisesta. Davis oli mukana suunnittelemassa murhaa, mutta hän jäi katkerana nuolemaan näppejään, kun Diddy ei maksanutkaan hänelle Davisin osuutta.