11-vuotiaan kalasaalis hurja näky – hampaat kuin ihmisellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vesistöjen syvyyksissä lymyilee toinen toistaan erikoisemman näköisiä lajeja. Eräs Yhdysvaltojen Oklahomassa asuva lapsi sai taannoin yllättyä toden teolla pyydystettyään kalan, jonka suussa oli näyttävä rivi hampaita.

Charlie Cilinton oli onkimassa kotinsa lähellä sijaitsevalla lammikolla, kun syöttiin tarttui todellinen vonkale. 11-vuotiaan nostettua kalan kuivalle maalle hän huomasi sen hampaiden muistuttavan ihmisen vastaavia. Saaliista otetut kuvat levisivät viraalina Instagramissa.

Kala osoittautui piraijalle sukua olevaksi paku-lajiksi, joka on erikoistunut syömään lihan sijaan hedelmiä ja muita kasveja. Huolestuttavaa kalasaaliissa oli se, ettei paku ole Oklahomassa luonnonvarainen laji. Eteläamerikkalainen laji on luokiteltu osavaltiossa haitalliseksi vieraslajiksi.