3 keinoa, joilla voit kasvattaa itsetuntoasi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Onnellisen elämän yksi perusta on se, että ihmisellä on hyvä olla ja hänellä on hyvä tunne omasta itsestään. Tämä edellyttää tervettä itsetuntoa, joka on kuitenkin usein vahvasti kytköksissä siihen, että muut ihmiset vahvistavat sitä omilla positiivisilla kommenteillaan.

Hyvää itsetuntoa pystyy myös itse vahvistamaan keskittymällä oman itsemyötätunnon rakentamiseen. Tähän on olemassa useita toimivia harjoitteita, jotka Women’s Health -sivusto on listannut.

1. Kysy itseltäsi mitä tarvitsetJos teet jonkin virheen, älä ole liian ankara itsellesi. Sen sijaan keskity konkreettisiin tekoihin ja ala selventämään itsellesi esimerkiksi kirjoittamalla ylös kaiken mitä sinun tulee tehdä asian korjaamiseksi. Älä vello huonossa olossa ja toru itseäsi vaan jatka elämää ja mieti mitä teet seuraavaksi.

2. Laske käsi sydämellesiKun ihminen kuulee huonoja ja surullisia uutisia, usein hän vaistomaisesti laskee kätensä sydämensä päälle. Käden painaminen sydäntä vasten rauhoittaa ja alentaa tutkitusti stressihormonitasoja.

3. Tunnista tilanteet, joissa itsemyötätunto loistaa poissaolollaanKiinnitä huomiota tilanteisiin, joissa alat pääsi sisällä puhua itsellesi negatiivisesti. Kun saat itsesi kiinni siitä, että lannistat itseäsi omilla ajatuksillasi, muuta aktiivisesti ajatuksiasi positiivisemmiksi ja empaattisemmiksi itseäsi kohtaan.