New Yorkissa on uusi punaisten lyhtyjen katu – uusia bordelleja avataan ennätystahtia

Matkailu · Terhi Piiroinen

New York Queensiin on avautunut uusi seksityöntekijöiden superkatu, jossa myydään palveluita häikäilemättömästi keskellä kirkasta päivää. Alueen asukkaat eivät ole uudenlaisesta turistirysästä innoissaan, mutta alan yrittäjät hierovat käsiään yhteen. Bordelleista on julkaistu myös lukuisia Youtube-videoita.

Poliisin valvonta on heikentynyt ja maahanmuutto on lisääntynyt myös Yhdysvalloissa. Tämä tarkoittaa lähes tusinan verran uusia bordelleja, jotka on perustettu Roosevelt Avenuelle lähelle Junction Boulevardia, Yhdysvaltojen New Yorkissa. Intiimialueiden hieronta maksaa 40 dollaria, New York Post raportoi.

Alueen bordellit tekevät keskenään yhteistyötä. Alueen asukkaat ovat kauhuissaan, kun naiset myyvät palveluita lasten edessä. Jopa pormestaria on pyydetty apuun. Osa alan työntekijöistä on ihmiskaupan uhreja. Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että kitkevät jatkuvasti parittamista ja ihmiskauppaa, mutta paikalliset asukkaat ovat eri mieltä. Heidän mukaansa valvontaa ei ole riittävästi. Viime vuonna pidätettiin viisi prostituoitua.

– Olemme vähentäneet merkittävästi itse prostituutioon liittyvien pidätysten määrää, kun pyrimme saattamaan ihmiskaupan uhrit heidän tarvitsemiensa palveluiden äärelle, poliisista selitetään.

Prostituutio kaikissa muodoissa on edelleen kiellettyä lain mukaan New Yorkissa.