Alkuviikon myrskyennuste muuttui – tänään nautitaan helteestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkuviikolle ehdittiin vielä vähän aikaa sitten ennustaa jopa harvinaisen rajuja ukkosmyrskyjä. Ennuste on kuitenkin muuttunut, eikä myrsky ole saapumassa Suomeen ainakaan vielä maanantaina. Sen sijaan viikko alkaa Forecan mukaan helteisissä merkeissä. Maanantaina Etelä- ja Keski-Suomessa voidaan päästä päivällä jopa 30 asteen lukemia.

Myös pohjoisessa lämpötila nousee 20 asteen vaiheille tai ylemmäs. Paikalliset sade- ja ukkoskuurot ovat kuitenkin mahdollisia pohjoisessa. Suomenlahden yli on saapumassa varhain tiistaiaamuna sade- ja ukkoskuuroja mukanaan tuova kylmä säärintama. Ennusteen mukaan ihan niin rajuja myrskyjä ei ole tiedossa, kuin aikaisemmin pelättiin. Kuitenkin esimerkiksi voimakkaiden tuulenpuuskien, ukkosten ja syöksyvirtausten riski on edelleen olemassa.

Pahin myrskyalue vaikuttaa jäävän Ruotsiin ja Norjaan. Kumpaankin maahan on ennustettu kaatosateita ainakin keskiviikolle asti. Matalapaineen voimakkaimmat ukkoset esiintyvät todennäköisesti Baltian maissa ja Ruotsissa maanantaina. Ennuste voi vielä muuttua viikon edetessä moneen suuntaan. Vielä sunnuntaina esimerkiksi Ilmatieteen laitos varoitti sunnuntaina rajujen ukkospuuskien mahdollisuudesta tiistaina erityisesti Suomen keski- ja pohjoisosassa.