Lennon lähtö viivästyi – karhu pääsi vapaaksi ruumassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karhun pääseminen irralleen lentokoneessa voi kuulostaa lähinnä b-luokan elokuvassa tapahtuvalta tilanteelta. Erikoisesta tilanteesta tuli kuitenkin taannoin todellisuutta Dubain kansainvälisellä lentokentällä.

Iraqi Airways -yhtiön koneen oli tarkoitus nousta ilmaan Dubain lentokentältä perjantaina 4. elokuuta. Lähtö Irakin Bagdadiin viivästyi karhun päästyä vapaaksi laatikostaan koneen ruumassa. Paikalle hälytetyt asiantuntijat tainnuttivat karhun ja poistivat sen koneesta.

Tapaus herätti suurta huomiota sosiaalisessa mediassa. Associated Press -uutistoimiston mukaan Irakin pääministeri on määrännyt selvitettäväksi, kuinka karhu oli päässyt vapaaksi lentokoneessa. Dubain kansainvälisen lentoaseman edustajat eivät ole kommentoineet asiaa julkisuudessa.

Iraqi Airwaysin mukaan karhun kuljetukseen liittyvissä toimenpiteissä noudatettiin kansainvälistä lakia ja Kainsainvälisen ilmakuljetusliiton ohjeita. Toistaiseksi on epäselvää, miksi karhua kuljetettiin koneessa. Iraqi Airwaysin anonyyminä pysyttelevä virkailija kuitenkin kertoi uutistoimistolle, että eläimen määränpäänä oli Bagdad.