Poliisia kohtasi yllättävä näky – takapenkillä istui mallinukke

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joissain maissa liikenteessä on käytössä monimatkustaja-ajoneuvokaistoja. Kaistat on pääsääntöisesti tarkoitettu vain moottoriajoneuvoille, joissa kuljettajan lisäksi vähintään yksi matkustaja. Joskus sääntöä yritetään kiertää mielikuvituksellisillakin tavoilla.

Liikennepoliisin huomio kiinnittyi taannoin moottoritien monimatkustajakaistalla Kalifornian Bay Arealla ajaneeseen autoon. Takapenkillä istuneessa henkilössä oli jotain erikoista, mikä sai poliisin pysäyttämään ajoneuvon. Lähempi tarkastelu paljasti, ettei matkustaja ollut ihminen.

Takapenkillä istunut hahmo oli pelkkä mallinukke. Kuljettaja oli kyllä yrittänyt saada nukesta eläväisen näköisen olkihatun, aurinkolasien, tekoparran, haalarin ja tatuointihihan avulla. Tapauksesta uutisoineen The Press Democrat -lehden mukaan teosta koituu Kaliforniassa 490 dollarin sakkorangaistus.

– Se hetki, kun sinut pysäytetään monimatkustajakaistalla, ja takana oleva matkustaja päättää aloittaa mykkäkoulun, tapauksesta tiedottanut poliisi veisteli Facebookissa.