Tanskan poliisi julkaisi kadonneesta Ibi Lovesta tuoreen kuvan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on pyytänyt havaintoja 44-vuotiaasta Iida Maria Lukanderista, jota ei ole tavoitettu heinäkuun jälkeen. Lukander tunnetaan taiteilijanimellään Ibi Love, jolla hän osallistui aikoinaan Idols-laulukilpailuun. Etsinnät ovat laajentuneet Tanskaan ja mahdollisesti myös Sveitsiin.

Tanskan poliisi on nyt julkaissut Ibi Lovesta uuden valokuvan, mikä on otettu McDonaldsissa Tønderissä, 7. heinäkuuta illalla. Poliisin mukaan Ibi saattoi myös etsiä kyytiä tai laina-autoa poistuakseen Tanskan raja-alueelta ja ajaakseen etelään. Ibi Lovella ei ole omaa ajokorttia.

– Etelä- ja Etelä-Jyllannin poliisi etsii parhaillaan suomalaista Iida Mariaa, koska olemme huolissamme hänestä ja haluaisimme saada häneen yhteyttä, poliisi tiedottaa.

– Hän saattaa olla edelleen Tønderin alueella.

Tanskan poliisi on julkaissut Ibi Lovesta 7. heinäkuuta otetun kuvan. Naisella on kuvassa rastat, mekko ja musta jakkutakki sekä käsilaukku. Suomalaisen poliisin aiemmin julkaiseman tiedotteen mukaan Lukander olisi halunnut suunnata rekan kyydissä Ranskaan ja mediassa on kerrottu matkojen suuntautuvan mahdollisesti Sveitsiin tai Pohjois-Ruotsiin. Naisella on ollut mukana iso ruskea kassi, joka on sisältänyt tennis- ja padelmailoja.

Lukander osallistui vuonna 2005 kahdesti Idols-kilpailuun Ibi Love -nimellä. Hän herätti huomiota kritisoituaan kovin sanankääntein tuomareiden päätöstä olla ottamatta häntä jatkoon. Lukander osallistui rauhallisemmissa merkeissä Idolsin koe-esiintymiseen jälleen vuonna 2011.

Syd- og Sønderjyllands Politi.