Apple varoittaa: iPhonea ei kannata ladata tällä tavalla – vaarana tulipalo

Digi Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Moni laittaa älypuhelimen lataukseen yön ajaksi. Puhelimen sijaintiin latauksen aikana kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota. Sängyssä laite voi olla jopa turvallisuusriski. Teknologiajätti Apple on julkaissut virallisen varoituksen, joka koskee laitteiden lataamista yöaikaan. Älylaite voi kuumentua latauksen aikana, mikä puolestaan voi aiheuttaa jopa tulipalon riskin.

– Älä nuku laitteen, latauspiuhan tai langattoman laturin päällä, äläkä pidä niitä lakanan tyynyn tai vartalosi alla virtalähteeseen kytkettynä. Pidä älypuhelin, laturi tai langaton laturi hyvin tuuletetulla alueella käytön tai latauksen aikana. Noudata erityistä varovaisuutta mikäli sinulla on terveysongelma, joka vaikuttaa kykyysi tuntea lämpöä kehollasi, Apple varoittaa.

Apple kehottaa myös lataamaan iPhonea turvallisuuslukitukset täyttävällä laturilla, joka on varta vasten suunniteltu iPhonen lataamiseen. Muissa latureissa voi yhtiön mukaan piillä onnettomuusriski.