Blockfesteillä juhli 80 000 ihmistä: ”Ytimessä on musiikista nauttiminen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuttuun tapaan jo ennakkoon loppuunmyytyä Blockfestiä vietettiin viikonloppuna Tampereen Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen tapahtumapuistossa. Kävijämäärä oli peräti 80 000 henkeä, kun mukaan lasketaan oheistapahtumat ja Nokia Arenan jatkot.

Toisen festivaalipäivän aikatauluja mutkistivat viime hetkellä ilmenneet kansainvälisten esiintyjien lentoaikataulujen muutokset, mutta artistien keskinäisen jouston ja festivaaliorganisaation järjestämän helikopterikyydin ansiosta päivän ohjelma saatiin toteutettua ilman peruutuksia. Blockfesteillä esiintyivät muun muassa maailmantähdet Akon, Playboi Carti ja Metro Boomin sekä suursuosioon nuorten keskuudessa noussut kotimainen rap-artisti Sexmane.

Juhlahumusta huolimatta tapahtuma sujui rauhallisesti. Blockfestin turvallisuudesta piti huolta suuri joukko järjestyksenvalvojia yhteistyössä ensiavun ja viranomaisten kanssa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten rauhallisesti festivaaliviikonloppu sujui. Kaikki järjestyksenvalvojamme tekivät hienoa työtä, ja isommilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin, kertoo Blockfestin turvallisuuspäällikkö Joni Qvintus.

Perjantaina Ice Spicen peruuntunut keikka korvattiin Asap Fergilla, joka sai Blockfest-yleisöltä ylistävän vastaanoton. Lauantaina festivaalissa nähtiin aikataulumuutoksia, jotka johtuivat Metro Boomin lennon myöhästymisestä.

– Teimme Blockfest-tiimin kanssa kaikkemme, että peruutukselta vältyttiin. Haimme myöhästyneellä lennolla olleen Metro Boomin helikopterilla Helsingistä Tampereelle ja myös muut artistit joustivat esiintymisaikojen kanssa. Tämä kertoo paljon Blockfestin tunnelmasta. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja jutun ytimessä on musiikista nauttiminen. Hiphopin yhteisöllisyys elää niin festivaaliyleisön kuin artistienkin keskuudessa, kiittelee Festival Director Kalle Kallonen.